Sunday, August 28, 2011

sebab ape gua tinggal terawih

assalamualaikum w.b.t
alhamdulillah..habes pon pose sebulan..nanti raya plak..tapi bagi gua..gua lagi suka bulan pose drpd bulan mei ataupun bulan sabit.. sebab bukan senang kite nak tengok masjid2 dan surau2 meriah..maksud gua ramai yang pergi ke surau buat solat terawih..kalau pergi masjid time solat subuh pon..ramai orang..bile lagi nak rase meriah macam ni..bulan ramadhan je la..dan alhamdulillah..tahun ni gua sempat tinggal 4 kali je terawih..gua ingat nak tinggal banyak lagi..tapi tak sempat..

hari pertama gua tinggal sebab gua sakit tekak..sakit gile sampai nak telan air liur pun susah..tekak jadi kering kontang..nak minum air je kejenye..last skali..lepas berbuka..gua nekad pergi klinik..

lepas tu..gua tinggal terawih sebab member sekolah gua ajak jumpa dan jalan2 cari baju..takkan gua nak tolak tawaran tersebut..nanti apa pulak kata member gua..dengan hati yang langsung tak nak pergi terawih itu..gua pun dengan rela pergi reunion tu..yang best nye tu..ramai plak awek yang gua jumpa time gi jalan2 kat taman shahbandar tu..rezeki mata bulan ramadhan!!

hari yang ketiga gua tak pergi terawih sebab tibe2 gua sakit perut nak buang bahan2 yang membahayakan kesihatan dari badan..gua dah sampai dah masjid time tu..tapi nak buat macam mana..benda xleh nak elak..kalau gua buang kat dalam masjid kang..lari sume makmum kat situ..tinggal tok imam dengan kipas jela..


last skali gua tak pergi sebab gua memang malas nak pergi terawih..gua makan banyak sangat time berbuka..tak larat..yang gua larat nak buat ialah tido jela time tu..gua pon tido sambil layan internet..
*cun r pakcik kat atas tu..alala tomei tomei nye...

"semoga berjumpa lagi denganmu ramadhan!!!"

-TAMMAT-



2 comments:

ShErA said...

semoga diberikan kesempatan untuk bertemu ramadhan akan datang... :)

afifi embong said...

shera : amin..