Friday, August 26, 2011

antara VESPA dan gua

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni gua nak cerita sikit pasal vespa sebab budak2 zaman sekarang ni lebih berminat untuk pakai motor  Yamaha 125z,135 lc,rxz dan lain2…*lain2 tu bukan “dll” tapi model baru keluaran Yamaha.. tak keluar kat Malaysia lagi..lambat sikit sampai sini..terus kepada vespa..gua memang cukup minat nak naik vespa gi jalan2 sekitar k.terengganu ni..tapi kebanyakan budak2 yang pakai vespa ni ialah budak2 indie..tapi betul..sepupu gua ade pakai vespa sorang..dye memang indie baekk punya…

VESPA SUPER


Dari apa yang gua tahu la kan..vespa model ni yang paling murah sekali..kalau tengok pada bentuk tubuh dye pon..agak kurus sikit berbanding model2 yang lain..gua rase mungkin kurang vitamin ataupun faktor baka mengapa dye kelihatan kurus sikit..

VESPA PS 150


PS 150..bukan Play Station..bukan adobe PhotoShop..bukan Penyapu Sampah..tapi sejenis model vespa..nampak lebih besar dan bertenaga berbanding super..ibarat macam adik abang la…gua suke warna ni..nampak cool…

VESPA PX150


Fuhh!!!yang ni memang cun..nampak berkilat dye tu..kalau nak buat cermin mekap pon boleh..beza PX150 ngan PS150 ni yang paling jelas ialah ade lampu signal kat tepi depan tu..satu lagi..px ni lampu dye bulat manakala ps lampu petak..

LAMBRETTA


Haha..yang ni memang susah sikit nak jumpa..kalau sape2 yang pakai vespa lambretta ni boleh dianggap “top” r..susah nak cari vespa model ni..model ni lebih panjang dan lebih2 besar berbanding yang sebelum ni..kalu search kat mudah.my pon..xde orang nak jual model ni sebab model ni mahal n classic..sebuah mahu sampai berbelas2 ribu sebijik..

Latest


Latest tu bukan model vespa tu..haha..gua tak tahu apa orang panggil model ni..tapi yang ni yang paling terbaru la..reka bentuk lebih modern la..harga sampai berbelas2 ribu gak sebijik ni..

Punya la femes vespa ni sampai ADIDAS ade keluarkan kasut edisi vespa..stail!!!!


semua gambar diambil di encik google..gua citer dari ape yang gua tahu je..
kalu nak tahu lebih lanjut..pergi la tanya encik2 vespa yang ada di luar sana..

-TAMMAT-



11 comments:

sara zainol said...

vespa vespa.. suka.. romantik jika berkawen naek vespa.. hehe

Fara E's said...

haha , vespa comel ouh !

ShErA said...

ada kawan shera memang fanatik betul la dengan vespa ni...

afifi embong said...

sara : haha..baek naik superbike..lagi romantik..

fara : btol2

shera : kawan shera?kawansaya gak r tu kot..haha

asnizaziz said...

wow! vespa la..

nadia fatihah said...

fuhh, sart jer tengok dak laki nek vespa. stylo. hihik

bella luna said...

alamak,cik bella tak ske vespa @ kenderaan bertayar dua,except beskal,hehe

-Cik Nuyoi- said...

x minat vespa .tp skali pandang nmpk mcm cute je org bwk ..hihi .135 LC lg best kot ,sebab laju .heh

putput said...

i loooooike vespa!

Amna.Qadeeja said...

pehh sape yg pakai vespa ni mmg style gua rasa. klasik org kabo hehe ;D

♥Aien Najwa♥ said...

chumel babe vespa..sy suke gk ! heeee..(",)..