Sunday, August 21, 2011

MAMAT KHALID dan SHOFFI JIKAN

Sape tak kenal SHOFFI JIKAN??kalau ade lagi rakyat Malaysia yang tak kenal beliau ni..gua rase dye tak cukup MAMAT KHALID..macam mana nak kasi hidup ni cukup Mamat Khalid? senang je bro..lu tengok la filem2 beliau..jadi ape kaitan shoffi jikan dengan anak Khalid ni?kalau lu orang perasan..semua filem arahan Mamat Khalid ni mesti si shoffi ni belakon

Adik kepada kartunis terkenal..LAT..mamat Khalid

pertama sekali filem MAN LAKSA..dalam cerita ni..shoffi ni baru nak naik..time ni dye pegang watak FENDY AFIFI(pelakon tambahan)

Lepas daripada cerita man laksa ni..keluar la cerita ROCK..gua memang cukup2 minat dengan cerita ni..hampir setiap dialog dye gua hafal..dalam cerita ni.. si shoffi ni jadi ZUL KAPAN anggota kumpulan MALAIKAT MAUT(band yang brutal) tapi akhirnya mengambil tempat QUE HAIDAR untuk jadi vocal kumpulan RIMBA BARA(sebuah band rock yang berwawasan)..

 “zack!!ketty….(background lagu dari sinar mata BPR)”

Lepas daripada cerita rock ni..keluar pulak cerita ZOMBI KAMPUNG PISANG..ni cerita kedua yang amat gua minat selepas WANITA HARI INI(tv3)..shoffi jikan dalam cerita ni jadi medical assistant (MA) SOPI..dalam cerita ni dye pegang watak antagonis la sikit dan merupakan punca sebab apa orang kampung bertukar menjadi zombie..

Cepat!!!..jangan terlepas!!..di pawagam pada 19 april ni..

Lepas zombi..keluar la KALA MALAM BULAN MENGAMBANG(when full moon rises)..satu2nya cerita hitam putih yang pernah pengarah zaman sekarang buat..tapi bagi gua cerita ni agak mengarut sikit.. tapi gua pelik..filem ni la yang banyak mamat Khalid dapat anugerah dekat oversea..
shoffi dalam filem ni jadi jeneral askar ala2 ADOLF HITLER..jahat sikit la..

 Filem estet(kiri)..rock(kanan atas)..kala malam bulan mengambang (bawah)

Lepas tu keluar la ESTET..kurang mendapat sambutan..gua pon belum tengok cerita ni..
Last sekali..filem mamat Khalid yang paling Berjaya Times Square setakat ni..HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH..cerita ni si shoffi ni jadi TOK BOMOH INDONESIA..”kalau tidak penuh ilmu di dada..tak akan sampai ke terusan suezzzzz”..ayat yang paling bangang gua rasa..siap lawan dengan mumia yang gua tak tahan tu…haha..

“biar aku hapuskan angin hitam ini dulu..bukan bayarannya yang ku kejarin”

Jadi..btol tak gua cakap..hampir semua filem arahan mamat Khalid si shoffi ni belakon ..kecuali filem LANG BUANA dengan APOKALIPS je yang dye tak belakon…
“GUA KASI SEEENNNGGGAATT !!!”

-TAMMAT-

17 comments:

ShErA said...

suka tengok filem arahan mamat khalid.... memang tak pernah mengecewakan... :)

afifi embong said...

aah..same..pengarah no 1 malaysia tuuu...haha

jaya jr said...

penganalisis cerite mamat khalid..kelah3

cik pha said...

aku suka si mamat khalid AbG.ABG.ABG AHHAHA

afifi embong said...

mat : haha..aku kan wartawan

cik pha : haha..abg..hmm.abg..

Tasha said...

wah,peminat dia ni..hehe

muke2 yg belakon dlm citer dia dah ley detect...

afifi embong said...

haha..btol2..ramai pelakon yang sama blakon cter mamat khlaid

tomatokering :) said...

suke sofi jikannn ! pandai bawak watak kan .. ^^

citer mamat khalid sume best2 .. hiih

namaakulynn said...

haha. sorry. tak kenal pon si soffi jikan ni. belum cukup mantap lg pguasaan drama mlayu.

*terus google soffijikan. ahah

afifi embong said...

tomato : taw xpe..dye stailo..cuba try tgk cter rock..mmg stailo..haha

nama : haha..mmg xcukup mamat khalid lagi..kena terus berusaha untuk mencapai kejayaan yang diimpikan..muhaha

Amy Syaquena said...

Salam kenal , singgah dan follow sini.. jom singgah belog saya..

http://www.sinarraudah.com/2011/08/jatuh-cinta-dengan-budu-layan-colek.html

Fara E's said...

knape eyh ? haha ;p

afifi embong said...

amy : ok2..

fara : haha..xtaw..tanya la anak khalid tu..haha

Princess Nusy said...

man laksa best! =)

farah hanim said...

man lksa kelakar
hehee ^^

BezBuddy said...

tp cian shoffi..die stil xpegang watak utama lg..aritu ade msuk melodi lau xsilap...cite psl karier die

afifi embong said...

nusy n farah hanim : mmg terbaik cter tu..kelakar yang paling bangang skali,,muhaha

bezbuddy : tu la pasal..dye sbgai pelengkap cter je..tp kalo xde dye..xstyle cter tu..haha