Wednesday, July 11, 2012

syurga di bawah tapak kaki ibu

lagi 10 hari nak masuk bulan ramadhan, kalau tengok pada perangai atau dalam longhat terengganu dipanggil attitude gua setakat ni, belum cukup mencerminkan yang gua ni betul2 orang islam yang khusyuk dan tawadduk, sekarang dah nak kena latih untuk berlapar, tapi kalau ikut pada perkembangan semasa body gua, kalau tak makan sampai pukul 4.00 petang tu boleh lagi la, tapi kalu dah masuk kul 4.01 petang, perut gua dah buat bantahan kecil-kecilan , biasanya dyeorang buat konsert lagu keroncong la, rentak2 slow lebih kepada evergreen sikit, tapi kalau gua tetap buat bongok jugak dan still tak pergi makan, dye dah mula panas dan selalunya pada tahap ni, dyeorang buat gigs dan lagu yang dibawa lebih kepada lagu heavy metal, tapi kalau gua tetap bongok jugak, dye kumpul ramai2 buat bersih 3.2, time tu baru lu tahu pentingnya makanan untuk hidup dan baru lu orang tahu yang syurga tu berada di bawah tapak kaki ibu


percayakah anda? gua mohon anda jangan jadi bongok sangat, ni bukan syurga dibawah tapak kaki ibu, ni ibu budak ni di bawah tapak kaki gua kalo gua jumpa!!, kah kah kah

gua ni jenis yang susah tido malam, lebih menjurus kepada spisis( gua tak tahu macam mana eja) kelawar, aktif pada waktu malam, malam2 gua konpom2 lapar, nasib baik ada maggi, teman karib gua semenjak gua tingkatan 3, kalau hostel gua terbakar, gua selamatkan maggi gua dulu dr kawan2 gua yang lain sebab maggi bff gua dari tecik ( tecik? ejaan nak manja je).. tapi lu tahu tak , tadi time gua bangun nak pergi kelas, macam biasa, gua bab2 nak buat ending entry ni kurang pandai sikit, tammat



6 comments:

Liyaa Mf said...

Err tetiba entry abes camtu je? Cam tergantung je. Ahaha!

Ahh, biasa r. Tyme bkn bulan puasa, perut demand je nak mkn. Sampai ramadhan kang bleh je puasa sebenanye. Antara nak taknak je :P

Eh kira okey r tu kau spesis (camni eja dea kut :P) kelawar. Mlm2 leh mkn sepuasnya sambil beribadat (cewwah), siang leh tidur sepuasnya sampai waktu berbuka <-- Err cam tak betul je nasehat ni :D

Norashiqin Kamaruzaman said...

hahaha....kelakar plak jd nye...=p

ending camtu pon bolehhhhh gak kan....haha

afifi embong said...

liyaa : haha, lain mcm je bunyi nasihat tu

shiqin : ok r tu ending mcm tu, haha

aimi said...

agak sengal ek ending dye...ahahhahah

peh malang r bff kau 2 slalu kne ngap dgn kau =P

Misz Nuriz said...

erkkkk! ahahaha

Wak Danial said...

akan ada sambungan part II kot? :)