Monday, February 27, 2012

ketupat pisang

sebab ape perempuan sekarang lebih bergaya daripada lelaki :-

1) pakaian pempuan lagi senang nak cari drpd laki..kalau pergi jalan2 kat mana2 shopping mall or danau kota skali pon..pakaian pompuan la paling senang nk jumpa..kalau stakat dress tu..belambak2 jual..kalau jeans..macam2 kaler ade jual..hitam,blue,indigo,jingga..pink pun ade masalahnya..macam2 corak ade..kadang2 ade corak rama2 kat peha,kadang2 ade corak bunga dan paling tak tahan..ade jugak corak pokok rambutan..tapi susah la nak tengok perempuan melayu nak pakai jeans macam tu..selalunya makcik indon cleaner la pakai time basuh jamban kat hostel aku ni..perempuan melayu pakai ape?dyorg mane pandang sluar murah2 ni..paling2 kurang jeans guess,zara,zaharah,bata dan juga seluar ali baba..

2)kalau dengar ustaz azhar punya kuliah..ustaz ade cakap yang pempuan memang macam tu..maksud aku memang lumrah pempuan suka bergaya..kalo tengok member dye pakai sluar cap buaya..dye pun nak jugak..kalo tgk adik dye pakai pampers..dye pun nak jugak..senang citer..pempuan mmg suka tiru la..bergaya tak ape..tapi jangan bergaya sampai abai hukum agama ye awek2 sekalian <3

3)nak ikot trend hana tajima dan yuna..kalo tgk dyorg pakai barang mahal2 tu..x heran la sebab dua org tu mmg duit dye tak kan habes..ni tidak..duet makan pun harapkan duet ptptn je..ade hati nak dressing top..hahaha..kalo dressing nak hot tapi makan nasi bujang je malam2 baik x payah..kah kah kah.!!..tapi si hana tajima tu cantik jugak orgnye..agak2 kalo aku 'sliding' tackle dye..cinta dye jatuh x?

4)sebab nak tunjuk sape lagi hot..skrg ni pompuan lumba2 nak pakai dress cantik2 ..biar member2 dye ckp dye ni hot..kah kah kah..ape ke bangangnye..xpayah nak hot2 sangat la..kalo muke tu dah cantik..pakai baju pagoda pun ade orang masuk meminang..kan kan?


zaiton sameon..

2 comments:

jaya jr said...

lame doh napok..hehehe

Qurratuaini Wajihah said...

Hahah pakai baju pagoda pun ada orang meminang, okay lawak ayat tu :D